24 червня – Різдво святого Іоанна Хрестителя за новим календарем: що в жодному випадку не можна робити цього дня, а що навпаки – потрібно

Іоанн Предтеча передбачив появу Христа, і задовго до того, як Спаситель приніс людям своє вчення, придумав обряд посвяти людини у віру та спосіб очищення від гріха – хрещення.

Ще до появи християнства пророк став творцем таїнства, а потім особисто охрестив Христа (у Біблії сказано, що Ісус та Іван були кровними родичами, які мали спільного прадіда).

Так він отримав ім’я Хрестителя. І саме Предтеча посідає третє місце після Сина Божого та Богородиці. На багатьох іконах вони зображені разом, оскільки тісно пов’язані.

Що можна робити цього дня

Цього дня потрібно прочитати молитви для заспокоєння душі, про зцілення грішної душі та звільнення від негативу.

По волі Господа кожен, хто згадує Хрестителя, отримує зцілення. Тому постарайтеся знайти час для богоугодних справ та читання Біблії.

Священнослужителі повідомляють, що в такий великий день обов’язково треба відвідати церкву та піднести молитви Іоанну Хрестителю біля його ікони.

Це позбавить душевних мук, зміцнить віру, дозволить пізнати власне призначення. Крім того, потрібно намагатися допомагати тим, хто звертається за допомогою, і тим, кому ви можете допомогти небагато: дати пораду, заспокоїти, подати милостиню.

Що не можна робити у цей день

Головна заборона – жодних надмірностей. Це стосується всього, від їжі до земних насолод.

Що точно не можна робити цього дня, так це працювати. Це світле свято, в яке треба радіти та відпочивати, прославляючи заслуги святого і сподіваючись на його милість.

Церква із засудженням належить до тих, хто проводить цей день у роботі, відсуваючи на другий план духовне життя.